Wil jij je leren jas verven?

leren jas verven

Leren jas verven

Misschien heb je nog een mooie dure leren jas of motorpak (jas) liggen waarvan de kleur, met name rond de kraag en armsgaten helaas versleten is. Erg jammer natuurlijk, helemaal wanneer je erg gehecht bent aan deze dure leren jas. Zou het dan niet geweldig zijn wanneer je deze er weer als nieuw uit kunt laten zien?.

Gelukkig kun je jouw huidige lederen jas of motorpak verven met daarvoor kwalitatief goede leerverf met goede hechting waardoor je hier nog jaren plezier van kunt hebben, zonder de aanschaf van een nieuwe dure leren jas en het weer op zoek moeten naar een soortgelijk lekker zittend model.

Welke leerverf kleur kies je

Tegenwoordig is er keuze uit ruim 140 kleuren leerverf waarvan er vast ééntje tussen zit die perfect aansluit bij je huidige kleur jas. Misschien bestaat je leren motorpak of jas niet helemaal uit één kleur of zitten er misschien neon kleuren op je motorpak. Ook gaaf wanneer je de kleuren van je motorpak kunt laten matchen met de kleuren van je motor wanneer dat nu nog niet zo is. De mogelijkheden zijn echt eindeloos met leerverven en uiteindelijk ben je goedkoper uit dan een nieuwe leren jas.

Voorbehandeling leren jas verven

Voordat je begint met je leren jas verven moet je deze eerst goed ontvetten met Angelus Preparer en Deglazer. Sommige mensen ontvetten leer met pure acetone of spiritus maar deze kan bij verkeerd of overmatig gebruik je leer beschadigd. Neem ruim de tijd voor het goed ontvetten van het leer, een goed begin is het halve werk. Ben je helemaal klaar met het ontvetten start dan pas met het leer verven.

Hoe kun je een leren jas verven met leerverf?

Voor het verven van de grote oppervlakten kun je gebruik maken van een sponsje. Gebruik voor bij de stikselnaden, rondom de knopen en eventuele kleine accenten een klein kwastje of penseeltje. Breng de leerverf beslist niet meteen te dik aan, daarmee voorkom je problemen bij het drogen en krijg je strepen. Wanneer je meerdere dunne lagen leerverf aanbrengt geeft dit een veel mooier resultaat en zal de kleur uiteindelijk langer blijven zitten.
Begin pas met het verven van een volgende laag wanneer de huidige leerverf laag goed droog is. Wacht echter niet langer met de volgende laag dan 24 uur. Ga net zolang door met de lagen totdat de originele leerkleur er niet meer doorheen schijnt. Het maximale aantal lagen is vier.

Leerverzorging/nabehandeling na het leerverven 

Zorg nadat je klaar bent met je leren jas verven of het motorpak dat je deze goed nabehandeld met een speciale finisher voor leer, ook omdat je bij het ontvetten het leer enigzins uitdroogd.

Succes met het verven van je leren jas of motorpak. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen en zien dan ook graag een foto van het eindresultaat, die we dan (alleen met jouw toestemming uiteraard) kunnen delen met onze bezoekers.

dec 4, 2016 | Geplaatst door | Reacties uitgeschakeld voor Wil jij je leren jas verven?